Search

Content

0 comments

INSPIRED KYLIE BIRTHDAY EDITION WITH HIGH QUALITY


INSPIRED KYLIE BIRTHDAY EDITION WITH HIGH QUALITY ehem nak tak? murah je ni. whatsapp 129942604 for details ye. setiap items ni harga berbeza ye

Read more »
0 comments

it's KDOLL BEAUTY time!!!!!!




SIAPA YANG NAK ORDER KDOLL BEAUTY SKINCARE?!! HAAA MAI WHATSAPP HAKAK MEH

Agak-agak apa istimewanya kdollbeauty ni ek?? Haa baca yang kat bawah tu
๐Ÿ’‹kecutkan jerawat
๐Ÿ’‹hilangkan jeragat
๐Ÿ’‹buang whitehead/blackhead
๐Ÿ’‹pudarkan parut jerawat
๐Ÿ’‹cerahkan kulit akibat sunburn
๐Ÿ’‹lembapkan kulit
๐Ÿ’‹pudarkan lingkaran hitam dibawah mata
๐Ÿ’‹menganjalkan kulit
๐Ÿ’‹melembut & menyegarkan kulit

Tunggu apa lagi uolss?!!!
Jom dapatkan kulit yang cerah sempurna seawal 7hari dengan KDOLL BEAUTY SKINCARE

KELEBIHAN KDOLL BEAUTY SKINCARE
๐Ÿ’‹SPF35 melindungi kulit dari sinar UV
๐Ÿ’‹Krim yang  tidak melekit dan berbau wangi
๐Ÿ’‹Tanpa pengelupasan
๐Ÿ’‹Tiada kesan sampingan
๐Ÿ’‹100% dihasilkan daripada bahan neutral/semulajadi yang bagus untuk merawat kulit seperti Argan Oil, Pearl Powder, Mineral Oil dan sebagainya..

๐Ÿ˜ณHARGA๐Ÿ˜ณ
1 SET KDOLL BEAUTY - RM 70 SM / RM 80 SS / RM 170 (SINGAPORE/BRUNEI/INDONESIA)

1SET KDOLL BEAUTY MENGANDUNGI
๐Ÿ’‹Day Cream 5g
๐Ÿ’‹Night Cream 5g
๐Ÿ’‹Toner 600ml
๐Ÿ’‹Cleanser 50g
Read more »
0 comments

tteokbokki @ ๋˜‘๋ณถ์ด @ spicy rice cake


Kalau nak tau sis ni sebenarnya peminat kpop. Jadik, memang patutlah kalau sis suka makan masakan korea. Selalunya sis masak kimbap ngan kongnamulguk (soybean sprout soup) je. Tapi suatu hari tu sis tetibe tergedik nak buat spicy rice cake ni. Kebetulan pulak mak ayah ajak g bandar beli barang. So, sis pun menyinggah la jugak kat pasar basah, beli bahan apa yang patut. Balik rumah tu berkobar-kobar haa semangat nak masak. Tapi walaupun bersemangat bagai nak rak sis sempat la jugak lelapkan mata barang sejenak. Penat aihh drive jauh2 pastu hadap jammed lagikk. Adoiiii... 

So!  Tanpa berlengah lagi biarlah sis kongsikan resepi simple dan senang untuk uolls yee *wink*


Rice Cake a.k.a ๋˜‘ 

Bahan yang diperlukan adalah:
2 cawan tepung pulut
Air secukupnya
1 sudu kecil garam

Cara:
1. Didihkan air dalam periuk. 
2. Gaul tepung pulut dan garam. 
3. Masukkan air sedikit demi sedikit. Uli sampai doh tak melekat kat tangan (macam kuih gula melaka tu haa...)
4. Gulungkan doh berbentuk silinder. Potong sepanjang jari kelinking. 
5. Masukkan rice cake tu dalam air yang dah mendidih tu. Bila rice cake timbul kat permukaan air boleh la diangkat guna penapis. Senang je kan??

*sis guna tepung pulut instead of tepung beras. Melalui pembacaan sis dekat blog2 lain, ada yang bagitau guna tepung pulut lagi bagus sebab akan hasilkan rice cake yang mana teksturnya lebih kurang sama dengan rice cake korea tu. Cara penghasilannya pun senang sebab kita buat macam buat kuih gula melaka tu jee*


Kuah pedas

Bahan yang diperlukan:
Air rebusan rice cake @ air biasa
Serbuk cili
3 biji cili padi (kalau nak ekstra pedas boleh je tambah) 
Isi ayam, daging, fish cake atau apa2 je yang uolls suka (sis letak isi ayam jekk) 
Daun bawang, sawi, lobak putih, kubis atau apa-apa sayur yang korang suka
2 - 3 ulas bawang putih
Sos cili dan sos tomato (kuantiti ikut kesukaan uolls)
1 kiub pati ayam

Cara:
1. Blend bawang putih dan cili. Tumis bahan kisar tu.
2. Masukkan  ayam @ apa2 pilihan korang, sos cili, sos tomato, kiub pati ayam dan serbuk cili.
3. Masukkan air ikut citarasa korang jugakk (sis tak sukat pon. Main tuang je tapi tak banyak la). Biarkan mendidih.
4. Masukkan rice cake dan sayur. Masak hingga kuah jadi pekat.

* Jjan!!! Dah boleh hidang. Selamat menjamu selera! Makan panas-panas best ooooo*


Sis harap perkongsian sis harini dapat bantu uolls dalam membuat spicy rice cake ni. Betapa gumbiranya hati hamba dapat menolong tuan hamba sekali hihi. Bye~~ jumpa lagi di lain entri ye!
Read more »
0 comments

kacang botol


One of my fav ulam. Fuhhh kalo dapat makan ni memang bertambah la nasi dalam pinggan tu. Basuh bagi betul2 bersih dan jjan!!! Makan mentah2 dengan sambal atau budu memang sedap. Ye,  awak. Saya makan budu tau. Why? Sebab saya anak jati kelate hihi 
Read more »
0 comments

sumber pendapatan



My mom meniaga karipap dan donut. Dua tu kuih yang wajib untuk dihantar ke kantin sekolah. Donut gebu dan karipap kentang. So delicious! Hahaha. Sis suka gila makan donut panas2 sambil minum teh suam masa breakfast ๐Ÿ˜‹ Kekadang tu mak ada jugak jual ketupat, tapai, karipap kecik, sardin roll, roti goreng dan macam2 lagi kalau ada tempahan. Kalau musim raya hambik haa banyak gila tempahan ketupat dan tapai. OMG! Sis pulak yang rasa penat tauu ahahaha. Well, sekian cerita merapu dari sis. Sis kebosanan duk tanam anggur kat rumah ๐Ÿ‡๐Ÿ‡
Read more »
0 comments

au cakk!! ๐Ÿ˜ณ❤


Read more »
0 comments

๐Ÿ˜Š


roses are red, 
violets are blue, 
my heart will always with red, 
but yellow I still love you. 
Read more »

❤ Behind The Web ❤

❤ Meet The Author ❤

Hi! I'm Suu. You can call me Jae if you want ☺ I'm a fan of someone who loves lemon candy ๐Ÿ˜Ž Well, I'm just an ordinary girl with the eagerness in photography and owner to two naughty cats
Heyya! It's lemon candy. Powered by Blogger.

❤ Traffic ❤

❤ Followers ❤

❤ Something ❤